loading...

Σάλος στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις του pentapostagma.gr: »Προκαλούν οι Έλληνες με τους S-300 και την νέα κούρσα εξοπλισμών»


























Σάλος έχει προκληθεί στα τουρκικά ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις του pentapostagma.gr, ύστερα από την είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς (F-35).

Tα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά), πήρε νέους πυραύλους S-300. »Βέβαια η Ελλάδα δεν αγοράζει νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής S-300, απλώς υπήρξε η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει τους ήδη υπάρχοντες πυραύλους τους οποίους αγόρασε η Λευκωσία (επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη) και τους παρέδωσε στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πύραυλοι αυτοί με μεγάλο βεληνεκές βρίσκονται εγκατεστημένοι (και ετοιμοπόλεμοι) στην Κρήτη


Τι έιχαμε γράψει στο pentapostagma.gr:

Οι Έλληνες Στρατηγοί είπαν: Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία, στέλνουμε μήνυμα στους Τούρκους, με νέα α/α συστήματα S-300

Μεγάλη είναι, επίσης, και η αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ στις δυνατότητες των πυραύλων, ενώ συνοδεύουν τα κείμενά τους από φωτογραφίες και βίντεο τα οποία παρουσιάζουν τα νέα αμυντικά συστήματα που θα αναβαθμίσει ή θα αγοράσει η Ελλάδα.

Το pentapostagma.gr είχε αποκαλύψει τα εξής:

Τρέχει με χίλια το ΥΠΕΘΑ, καθώς υπεγράφη η σύμβαση Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και του ρωσικού κρατικού οργανισμού Rosoboronexport, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η επάνοδος των αντιαεροπορικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) και 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1) που επιχειρεί το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης και τα μεγάλου βεληνεκούς συστήματα S-300PMU1 που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία. Πλέον σε ελάχιστο χρόνο θα υπάρχει πλήρη λειτουργικότητα των συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα θα προτείνει στην Αθήνα και βαλλιστικά συστήματα Iskander-E ως αντίδοτο στα τουρκικά βαλλιστικά συστήματα Bora και Yildirim ώστε να επέλθει ισορροπία ισχύος και σε αυτό τον τομέα… Aν τελικά προχωρήσει και η αγορά της πυροβολαρχίας των S-400 Triumf, τότε με λίγες αλλά ουσιαστικές κινήσεις η Ελλάδα «κλειδώνει» ολόκληρο το Αιγαίο.
Προκλήσεων συνέχεια

Την Πέμπτη ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών (οπλισμένων με πυραύλους αέρος-αέρος) εισήλθε παρανόμως στο FIR προκαλώντας τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Τα τουρκικά F-16 εισήλθαν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Χίο και στη Λήμνο και εξήλθαν από τη Σάμο, την ώρα που τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν τις βάσεις τους και τα αναχαίτισαν: «Οταν εισέρχονται κόκκινα φτερά, πάντοτε θα παρακολουθούνται και θα συνοδεύονται με γαλάζια φτερά», είπε ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.


Την ίδια στιγμή όπως αποκάλυψε σήμερα το pentapostagma.gr, η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Mάλιστα η Άγκυρα φθάνει στο σημείο να κατονομάζει ελληνικά νησιά με τουρκικά ονόματα!

Η Τουρκία απαιτεί την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, ενώ αναφέρει επίσης ονομαστικά με τουρκικά ονόματα τα νησιά Αγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος (την αποκαλεί Μυτιλήνη) Σάμος, Τήλος, Χάλκη, Καστελόριζο.

Επιχειρώντας κατά πάγια τακτική να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η Τουρκία επικαλείται την συνθήκη της Λωζάννης, την οποία έχει δηλώσει πως αμφισβητεί, και την συνθήκη των Παρισίων την οποία δεν έχει υπογράψει, για να προωθήσει τις παράλογες απαιτήσεις της.

H ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε ως απάντηση σε ελληνική ανακοίνωση – ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α0253/17 με την οποία δεσμεύονται περιοχές ασκήσεων από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 28 Απριλίου για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, μέσα στο Αιγαίο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις, ενώ η Τουρκία απάντησε δεσμεύοντας περιοχή ερευνών στο Αιγαίο, και χθες το βράδυ έβγαλε το ερευνητικό πλοίο ΤΣΕΣΜΕ στην περιοχή.


http://www.pentapostagma.gr

on 7:11:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σάλος στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις του pentapostagma.gr: »Προκαλούν οι Έλληνες με τους S-300 και την νέα κούρσα εξοπλισμών»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.