loading...

Με ερώτηση της Ραχήλ Μακρή ο Εισαγγελέας παραπέμπει τη Σαββαΐδου























Ειδικότερα, είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση που κατέθεσαν τον Αύγουστο του 2015 στη Βουλή, οι τότε βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κ.λ. Επικαλούνταν δημοσιεύματα και βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περί εμπλοκής της εταιρίας σε υπόθεση τοκογλυφίας και περί «παγώματος» του εν λόγω προστίμου. Στη συνέχεια, η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Η κ. Σαββαϊδου, σε υπόμνημά της, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.













Να παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, κατηγορούμενη, σε βαθμό κακουργήματος, για «απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου χρήματος». Αυτό ζητεί η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ με εισήγησή της (796/2017) προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει σύντομα εάν θα την κάνει δεκτή ή όχι.

Η πρόταση της εισαγγελέως αφορά υπόθεση απόφασης της κ. Σαββαϊδου, με την οποία φέρεται να «πάγωσε» πρόστιμο ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρία (GENNET), για έκδοση εικονικών τιμολογίων, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Με την απόφαση της κ. Σαββαϊδου, είχε διαταχθεί επανέλεγχος του προστίμου.

Η συγκεκριμένη εταιρία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας που εκκρεμεί στα δικαστήρια, στην οποία μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Ανθόπουλος). Παράλληλα, η εισαγγελέας Εφετών εισηγείται την απαλλαγή του κύριου μετόχου της GENNET, Κων. Τσουκαλίδη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ζητήσει την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία αρνήθηκε να την υποβάλει (τελικά, αποφασίστηκε η αποπομπή της από το υπουργικό συμβούλιο).

Πηγή: efsyn.gr

http://voiceofmacedonia.blogspot.gr


on 9:06:00 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Με ερώτηση της Ραχήλ Μακρή ο Εισαγγελέας παραπέμπει τη Σαββαΐδου

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.