loading...

ΝΔ: Απομακρυσμένος ο Τσίπρας από τα πραγματικά προβλήματα του λαού

























Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, 5:07μμ

Την πλήρη απομάκρυνση του πρωθυπουργού από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών αναδεικνύει η Ν.Δ. με αφορμή όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, απευθυνόμενος «στο μοναδικό ακροατήριο που έχει απομείνει να τον χειροκροτεί: στους υπουργούς του», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας.


Για τη Ν.Δ. είναι σαφές ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση από την κοινωνία και προβαίνουν, ειδικά μετά το Eurogroup, σε σειρά επικοινωνιακών χειρισμών με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος.

Γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι, όπως οι προχθεσινές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, έτσι και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «ήταν άλλο ένα κομμάτι του επικοινωνιακού παζλ της κυβέρνησης». «Είναι φανερό», πρόσθεταν, «ότι ο πρωθυπουργός απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν με έντονο τρόπο και τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί «στείρας και αδιέξοδης αντιπολιτευτικής τακτικής» της Ν.Δ., η οποία, όπως υπογραμμίζουν στην Πειραιώς, «είδε να βγαίνουν όλα όσα έλεγε το προηγούμενο διάστημα για τις επιπτώσεις από την αποτυχημένη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης». «Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε αδιέξοδο και με τις πολιτικές του οδηγεί δυστυχώς σε αδιέξοδο και την κοινωνία και τους πολίτες», τόνισε στον «Ε.Τ.» στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ.

Στην Πειραιώς θεωρούν εξάλλου ότι δικαιώνεται διαρκώς το αίτημα που εδώ και ένα χρόνο έχει διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας εκλογές: «Αν είχαν γίνει τότε, η χώρα δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ που βρίσκεται. Οσο και να θέλει ο κ. Τσίπρας να δείξει μια εικόνα ότι όλα πάνε καλά, δεν πάνε», σημείωναν γαλάζιες πηγές.

«Ποιος καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση; Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας. Κάθε άλλο», τόνιζε συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Είναι αποκομμένος και ονειρεύεται momentum», σχολίαζαν επίσης γαλάζιες πηγές με αφορμή και την περί «αξιοποίησης του θετικού momentum» αναφορά του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «είναι προφανές ότι η απόστασή του από τους πολίτες, τα προβλήματά τους και την ελληνική πραγματικότητα διαρκώς μεγαλώνει», ενώ αμφισβήτησε την αισιόδοξη προοπτική που επιχείρησε να εμφανίσει ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορούν να υπάρξουν».

Οι οδηγίες του κ. Τσίπρα προς τα μέλη της κυβέρνησης να «ξεκολλήσουν» επενδυτικοί φάκελοι που βρίσκονται στα συρτάρια λόγω γραφειοκρατίας προκάλεσαν αρκετά σχόλια στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου υπενθύμιζαν πως η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που με τη στάση της δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα και επί της ουσίας «διώχνει επενδύσεις». Υπενθύμιζαν μάλιστα σειρά περιπτώσεων όπου τα εμπόδια στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προέρχονται από το εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης και έχουν συμβάλει στο έλλειμμα «μεταρρυθμιστικής αξιοπιστίας» που αποτελεί τροχοπέδη και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

achondropoulos@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

http://www.eleftherostypos.gr/

on 5:41:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΝΔ: Απομακρυσμένος ο Τσίπρας από τα πραγματικά προβλήματα του λαού

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.