loading...

«Βόμβα» από Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικά τα «κόλπα» Σκουρλέτη με τους συμβασιούχους




















ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 20.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!



Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, 8:49πμ

Ελεύθεροι να… διακοσμήσουν πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια μένουν από χθες έως και την ερχόμενη Πέμπτη αναρίθμητοι τόνοι σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να αντιδράσουν έτσι στο φιάσκο των κυβερνητικών χειρισμών που άφησαν έκθετους και απλήρωτους χιλιάδες συμβασιούχους των δήμων μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το συγκεκριμένο «παιχνίδι με τα σκουπίδια» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. Τότε πέρασε μονοκοντυλιά με τροπολογία στο νόμο 4429 (για το Ελληνικό Ιδρυμα Ερευνας και Καινοτομίας!) μια διάταξη η οποία όριζε ότι «παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης» όλες οι συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα που είχαν λήξει «μέχρι και 90 μέρες πριν την έναρξη ισχύος του νόμου».


Η τροπολογία που είχε εμφανή στόχο να δείξει το δήθεν φιλολαϊκό και φιλεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης προκάλεσε εξαρχής ανησυχία τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και των δημάρχων που θα έπρεπε να πληρώσουν μισθούς βάσει συμβάσεων που παρατάθηκαν.

Κάποιοι δήμαρχοι άρχισαν να εκφράζουν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους και στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση βγήκε με διαβεβαιώσεις ότι όχι μόνον θα καλυφθούν τα όποια νομικά κενά, αλλά θα ξεκινήσει και διάλογος για «μονιμοποίηση των συμβασιούχων»! Απροσδιόριστος αριθμός συμβασιούχων (τοποθετείται μεταξύ 10.000 και 20.000 ατόμων) συνέχισε να εργάζεται στην καθαριότητα, επαφίοντας τις ελπίδες του στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Μέχρι που ήρθε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης, και απεφάνθη ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων είναι αντίθετες στο Σύνταγμα. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε στις 10/5/17 δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προκαλώντας αρχικά την αντίδραση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη

«Εσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες ο κ. Σκουρλέτης! Αποδεικνύεται ανίκανος να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν οι αδιέξοδες πολιτικές επιλογές του στο ζήτημα των συμβασιούχων», τιτλοφόρησε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, στην οποία επεσήμαινε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού «επιβεβαιώνει την ανευθυνότητα με την οποία κάποια στελέχη της κυβέρνησης χειρίστηκαν το ζήτημα αυτό». Η ΚΕΔΕ θυμίζει ότι ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης αλλά «και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης απειλούσαν με κυρώσεις τους δημάρχους που θα αρνούνταν να εφαρμόσουν την αντισυνταγματική, όπως αποδείχθηκε, διάταξη του νόμου 4429. Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν την τσίπα και το θάρρος να τους ζητήσουν συγγνώμη;», αναρωτιέται.

«Εχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τους χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους, τους οποίους ξεγέλασε κι εξακολουθεί να εμπαίζει, υποσχόμενος τους μια δήθεν συνολική λύση στο πρόβλημά τους; Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων ο κ. Σκουρλέτης; Θα ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες των πόλεών μας, των οποίων η καθημερινότητα θα επιβαρυνθεί, αφού σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα και οι κοινωνικές υπηρεσίες θα κληθούν οι δήμοι να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους χωρίς το απαραίτητο προσωπικό; Θα έχει το θάρρος να κοιτάξει στα μάτια τους εργαζόμενους, όταν πλέον υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν ούτε καν τα δεδουλευμένα τους, αφού με την ίδια απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματική ακόμη και την πληρωμή τους;», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, που καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «η παραμονή Σκουρλέτη στη θέση που κατέχει βλάπτει σοβαρά την Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενούς της, τους πολίτες».

Υπ. Εσωτερικών
Αρκετές ώρες αργότερα, στο θέμα τοποθετήθηκε και το υπουργείο Εσωτερικών παραδεχόμενο αρχικά ότι «η κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνιστά μια αρνητική εξέλιξη».

Στη συνέχεια μιλά και πάλι για την «αναζήτηση συνολικής λύσης για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ», προσπαθώντας να ρίξει αλλού το μπαλάκι της ευθύνης, καθώς «σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απολύτως συνειδητά». Τι θα γίνει όμως με όσους δούλεψαν επί μήνες απλήρωτοι; «Η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε τυχόν απαραίτητης πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων», λέει η ανακοίνωση Σκουρλέτη.

Στο τέλος, δεν παραλείπει να αντεπιτεθεί στην ΚΕΔΕ αποδίδοντας «εμπάθεια» στον προέδρό της Γ. Πατούλη. «Το αφτί του κ. Σκουρλέτη δεν ιδρώνει, γιατί προφανώς ο ίδιος έχει λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα. Δεν μπορεί ο αριστερός μόνο στα λόγια «χορτάτος» υπουργός να αντιληφθεί την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων συμβασιούχων, που σήμερα βρίσκεται η ζωή τους κυριολεκτικά στον αέρα», ανέφερε η ανταπάντηση της ΚΕΔΕ, που υπόσχεται στήριξη στους συμβασιούχους.

«Τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης τελείωσαν», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ η ομοσπονδία εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την οποία εξαγγέλλονται καταιγιστικές κινητοποιήσεις. Χαρακτηρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «καταπέλτη για την πολιτική της προσμονής και της αυταπάτης που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις-δεσμεύσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους που μάχονται για το μεροκάματο στον πιο δύσκολο τομέα εργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στην υπηρεσία της καθαριότητας» και εξαγγέλλει μεταξύ άλλων:

-Αποκλεισμό όλων των αμαξοστασίων με απορριμματοφόρα των δήμων από τα ξημερώματα σήμερα έως την ερχόμενη Τετάρτη 21/6.

-24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22/6 και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Άρης Χατζηγεωργίου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

http://www.eleftherostypos.gr

on 9:19:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for «Βόμβα» από Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικά τα «κόλπα» Σκουρλέτη με τους συμβασιούχους

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.