loading...

Το Λιμενικό ...μετακομίζει σε άλλο υπουργείο μετά το ναυάγιο στο Σαρωνικό























Μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη 2" στο Σαρωνικό με αποτέλεσμα την οικολογική καταστροφή μεγάλου μέρους της νότιας ακτής της Αττικής, η κυβέρνηση εξετάζει τη μεταφορά τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και της διεύθυνσης επιθεώρησης και ελέγχου των πλοίων από το υπουργείο Ναυτιλίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το Έθνος, η σχετική απόφαση αναμένεται να υλοποιηθεί με τροπολογία στη Βουλή το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αφήσει αιχμές για την υπηρεσία αυτή του υπουργείου Ναυτιλίας, ανακοινώνοντας την ανάθεση του ελέγχου και των πλοίων αυτών σε νηογνώμονα.

Είχε προηγηθεί έντονη κριτική από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα του χώρου για καθυστερήσεις, αδράνεια και ολιγωρία στη διαχείρηση του ναυαγίου. Το Λιμενικό είχε μεταφερθεί και την περίοδο 2009-2013 στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί και ως έμμεσο άδειασμα στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.



























Σαντορινιός: Μέχρι τη Γλυφάδα η βαριά ρύπανση

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος παράλληλα είπε ότι μετά τη μάχη μπορούν να καταλογιστούν ευθύνες.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, "η διαρροή από το πλοίο έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός". Συγχρόνως, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκτίμησε ότι σε 15-20 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από το πλοίο, ενώ ανέφερε ότι η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα και "από κει και πέρα οι περιοχές είναι αρκετά καθαρές και πολύ καθαρές".

Επανέλαβε πως σε 20-30 μέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα της ρύπανσης και σημείωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχουν ρύποι στη θάλασσα και θα μπορέσει να δοθεί έμφαση στα βράχια και στις παραλίες για καθαρισμό.

Επισήμανε πως από την Περιφέρεια γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα ψάρια και τα θαλασσινά που διατίθενται προς πώληση, τα οποία δεν προέρχονται από τον Σαρωνικό. Σχετικά με την ποιότητα του νερού, δηλαδή πότε θα είναι κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα, θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρώσουν οι επιστημονικοί φορείς.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ανέφερε ότι "μόλις ολοκληρωθεί η μάχη και φθάσει στο τέλος της μπορούν διερευνηθούν τα αίτια και να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες". Συμπλήρωσε όμως ότι "αυτή τη μάχη την δίνουμε πλάι πλάι με τον κ. Κουρουμπλή", ο οποίος, όπως είπε, του έχει αναθέσει τμήμα του συντονισμού και του οποίου τις οδηγίες ακολουθεί.



























Ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ έκανε ...μπάνιο περήφανος στη Βούλα: "Δεν είδα κηλίδα"

Τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για αποφυγή των παραλιών της Αττικής που έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα αγνόησε – κατ ομολογία του – ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως σήμερα το πρωί κολύμπησε στην παραλία της Βούλας και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν είδε καμία κηλίδα.

«Να σας πω ότι σήμερα επειδή έχω ένα πρόβλημα με το πόδι μου πήγα και έκανα μπάνιο στη Βούλα. Δεν είδα καμία κηλίδα» είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ενώ νωρίτερα είπε υποστηρίξει «να κάνουμε κριτική στον υπουργό Ναυτιλίας αλλα είναι περίεργο που ένα πλοίο στην ράδα βυθίζεται».

Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ποταμιού Γιώργος Αμυράς που ανέβηκε στο βήμα είπε στον κύριο Παπαχριστόπουλο "σας πιστεύω ότι πήγατε και κάνατε μπάνιο όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι ο καθηγητής Κουρέτας είπε θα χρειαστούν δύο ολόκληρα χρόνια για να επανέλθουν τα νερά στην προηγούμενη φυσική τους κατάσταση."



























Τι κατάσταση επικρατεί από την Σαλαμίνα έως και το Λαγονήσι

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το ΛΣ,

- στην Ακτή Τζελέπη δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης, ενώ στη θαλάσσια περιοχή της Ψυτάλλειας και της εισόδου στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκαν διάσπαρτοι, μικρού μεγέθους, ιριδισμοί που αντιμετωπίστηκαν.

- Στη Σαλαμίνα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ στις εργασίες συμμετείχαν 30 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Από το φράγμα που έχει τοποθετηθεί στον όρμο Σεληνίων-Λημνιώνα-Κυνόσουρας απαντλήθηκαν πετρελαιοειδή κατάλοιπα με τη βοήθεια βυτιοφόρου οχήματος, ενώ το πρωί εντοπίστηκε κηλίδα, περίπου 50 μέτρων, μπροστά από την παραλία «ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ», η οποία εγκλωβίστηκε με φράγμα και περισυνελέγη από αντιρρυπαντικό σκάφος.

Από τον μόλο Αγίου Νικολάου Σεληνίων μέχρι και την παραλία «ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ» τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα 245 μέτρων.

Επίσης, παρατηρήθηκε ρύπανση ιριδίζουσας μορφής στον Όρμο Κακής Βίγλας, η οποία αντιμετωπίστηκε.

- Στη θαλάσσια περιοχή Περάματος δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης,

- στο Παλαιό Φάληρο η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη.

Μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου έχουν τοποθετηθεί δύο πλωτά φράγματα μήκους συνολικά 500 μέτρων και επιχειρούν τέσσερα άτομα συνεργείου της αναδόχου εταιρείας.

- Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα 150 μέτρων μπροστά από την παραλία Παλαιάς Φαντασίας Δήμου Αλίμου, καθώς και στις ακτές του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά, ενώ στο λιμανάκι του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Κοσμά υφίστανται διάσπαρτα πετρελαιοειδή κατάλοιπα μικρής έκτασης.

- Στην παραλία του Αγίου Κοσμά επιχειρεί συνεργείο 18 ατόμων, έξι άτομα από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» και επτά εθελοντές δόκιμοι λιμενοφύλακες.

Μπροστά από το ΕΛΚΕΘΕ επιχειρεί βυτιοφόρο όχημα.

Στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών επιχειρεί ένα βυτιοφόρο όχημα αναδόχου εταιρείας, συνεργείο καθαρισμού από την ακτή με 18 άτομα και δεκαπέντε δόκιμους λιμενοφύλακες.

Μπροστά από την παραλία του ΕΝΟΑ και την παραλία ΕΛΚΕΘΕ βρίσκεται τοποθετημένο φράγμα μήκους 500 μέτρων.

- Στη 2η-3η-4η μαρίνα Γλυφάδας επιχειρεί συνεργείο 37 ατόμων, ενώ στην εγκατάσταση ARC-BALUX 25 άτομα της αναδόχου εταιρείας, δέκα της λουτρικής εγκατάστασης «ΝΑΥΣΙΚΑ ΑΕ» και 35 εθελοντές του Πολεμικού Ναυτικού. Στο σημείο επιχειρούν δύο βυτιοφόρα οχήματα και ένας φορτωτής.

Στα ανοιχτά του ARC-BALUX επιχειρούν δύο αντιρρυπαντικά σκάφη και ένα αντιρρυπαντικό της αναδόχου εταιρείας.

- Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εργασίες καθαρισμού των ακτών, στις οποίες εμφανίζονται σποραδικά ψήγματα πετρελαιοειδών.

- Στην περιοχή της Βουλιαγμένης έχει τοποθετηθεί, προληπτικά, πλωτό φράγμα κατά μήκος της ακτογραμμής της λουτρικής εγκατάστασης «ASTIR BEACH» με μέριμνα της εν λόγω εγκατάστασης και εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΑΣΤΕΡΑΣ» τοποθετήθηκαν τρία πλωτά φράγματα για την προφύλαξη των παραλιών ΑΡΙΩΝ-ΝΑΥΣΙΚΑ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

- Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «GRAND RESORT» έχουν ποντιστεί δύο πλωτά φράγματα και ένα απορροφητικό φράγμα κατά μήκος των παραλιών «MEDITERRANEO» και «GRAND BEACH».

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την ρύπανση

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το μείζον ζήτημα της ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στην παραίτηση Κουρουμπλή, την οποία κρατά στο προσκήνιο.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε στη Βουλή ότι η οικολογική καταστροφή αποδεικνύει ότι αυτή η τόσο ευαίσθητη περιοχή είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος και ανικανότητα. Όπως λέει αντί να αναλάβουν ευθύνη και να δράσουν αμέσως επιδόθηκαν σε προπαγάνδα - επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα και όχι να το λύσουν.

Στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δεν άκουσε την προτροπή ΚΕΕΛΠΝΟ και Ξανθού για την αποφυγή των παραλιών στην Αττική που έχουν μολυνθεί, είπε:

"Να σας πω ότι σήμερα επειδή έχω ένα πρόβλημα με το πόδι μου πήγα και έκανα μπάνιο στη Βούλα. Δεν είδα καμία κηλίδα".

Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ποταμιού Γιώργος Αμυράς που ανέβηκε στο βήμα είπε στον κύριο Παπαχριστόπουλο "σας πιστεύω ότι πήγατε και κάνατε μπάνιο όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι ο καθηγητής Κουρέτας είπε θα χρειαστούν δύο ολόκληρα χρόνια για να επανέλθουν τα νερά στην προηγούμενη φυσική τους κατάσταση."

http://www.thetoc.gr

on 1:37:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Λιμενικό ...μετακομίζει σε άλλο υπουργείο μετά το ναυάγιο στο Σαρωνικό

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.