loading...

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΟΣ του 1940 (αφιερωμένο σε έναν ΗΡΩΑ πατέρα)


























Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά....( επίκαιρο γραμμένο 28 Οκτωβρίου 2014)


Διηγήσεις παραμυθένιες, που άκουγα με ανοικτό το στόμα, παρακαταθήκες ,από έναν ήρωα πατέρα που έφυγε πολύ ταλαιπωρημένος, αλλά υπερήφανος, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και με τιμές εν μέσω πυροβολισμών αγήματος του πολεμικού ναυτικού!

Όλοι όταν ερχόμαστε στην ζωή κουβαλάμε μία κληρονομιά!

Εγώ κουβαλάω εκείνον τον ήρωα , τον γενναίο , τον τρείς φορές παρασημοφορημένο, για την συμμετοχή του στον πόλεμο του 1940 με το πολεμικό ναυτικό!
Έτσι κάθε χρόνο τούτες τις μέρες, έρχονται στην μνήμη μου θύμισες!

Τον ενθυμούμαι κολλημένο στην τηλεόραση κάθε εθνική επέτειο, να παρακολουθεί τις στρατιωτικές παρελάσεις με δέος και να σιγοτραγουδάει το ναυτικό εμβατήριο:
Είμαι ο ναύτης του αιγαίου,
Άλλος εγώ Θεμιστοκλής,
Απόγονος της Μπουμπουλίνας και του Μιαούλη συγγενής,
Με την ανδρεία του Κανάρη και με του Βότση την ψυχή,
τον δύστυχο εχθρό τρομάζω και δεν τολμά να κινηθεί…..

Μου διηγείτο πόσο δύσκολα ήταν να πλέουν σε τρικυμιώδεις θάλασσες,χωρίς ορατότητα, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να γλυτώσουν από τις ακατάπαυστες γερμανικές αεροπορικές επιδρομές!

Πόση σωματική και ψυχική αντοχή χρειαζόντουσαν για να τους ανακόψουν.Πάλευαν με την σφοδρή κακοκαιρία, τις αεροπορικές εχθρικές επιδρομές ,αλλά και τις τορπίλες του βυθού.

Το πολεμικό ναυτικό του 1940 διακατέχετο από πάθος για ελευθερία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολεμούσε με αναλογία 1 προς 20 σε υποβρύχια των Ιταλών.

«ΈΧΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ»! (ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ)

Πρώτη φορά στην ιστορία το «ΟΧΙ» του δικτάτορα ΜΕΤΑΞΑ, ταυτιζόταν με το κοινό αίσθημα!

Ίσως η ιστορία θα πρέπει να γράψει ότι ο ΜΕΤΑΞΑΣ έμενε στην Κηφισιά και είπε το ιστορικό «ΟΧΙ» στην σκλαβιά μας, ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός(Α. Σαμαράς) , που μένει κι αυτός στην Κηφισιά, θα μείνει στην ιστορία για το «ΝΑΙ» , σας παραδίδω Έλληνες στους κατακτητές!

Δεν διδαχτήκατε τίποτα από την ιστορία εκείνης της περιόδου;

Οι Ηρωες Έλληνες, έδωσαν με πάθος την ζωή τους για την ελευθερία!

Ήταν εγγυητές της ελευθερίας της Ελλάδας τότε!

Σήμερα είστε εγγυητές των κατακτητών!

Η ψυχική δύναμη και η αυτοθυσία δημιουργεί ΗΡΩΕΣ!

Το πολεμικό ναυτικό του ’40, μετά την γερμανική εισβολή έγραψε ένδοξες σελίδες στην ιστορία μας!

Έφθασε στην Μέση Ανατολή και την Αλεξάνδρεια (μαζί και ο δικός μου πατέρας) για ανασυγκρότηση του στόλου και ενώθηκε με τα συμμαχικά βρετανικά, κατά των φασιστικών δυνάμεων κατοχής της χώρας!

Η περίοδος ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ ’41 έμεινε στην συνείδηση των ανδρών του πολεμικού ναυτικού, σαν η περίοδος που αρνήθηκε να συνθηκολογήσει και συνέχισε τον πόλεμο μέχρι την τελική νίκη!

Συνέβαλαν αποφασιστικά ,στον ναυτικό πόλεμο στην Μεσόγειο, Βόρειο Ατλαντικό, στην απόβαση της Νορμανδίας, στον Ινδικό ωκεανό με την τιμημένη ναυαρχίδα ΑΒΕΡΩΦ.

Επίσης το πολεμικό μας ναυτικό πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν, στην Σικελία και στο Ρίμινι!

Οι απώλειες του πολέμου τεράστιες!

Πολλά πλοία και Ηρωικοί Έλληνες χάθηκαν!

Το Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ μετά από 6 ώρες καταδίωξης και έπειτα από 49 βόμβες βυθού που ρίχτηκαν εναντίον του, αναδύεται και συνεχίζει την μάχη με το πυροβόλο του, πριν βυθιστεί συμπαρασύροντας 32 ήρωες του πληρώματος!

Λίγο αργότερα βυθίστηκε και το ΟΛΓΑ, συμπαρασύροντας ακόμα 69 ήρωες αξιωματικούς και ναύτες!

Ο Χίτλερ είχε παραδεχτεί ότι:
«Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους μας, ο Ελληνικός λαός αγωνίστηκε τόσο γενναία ,ώστε ακόμα και αυτοί οι εχθροί του δεν δύναται να αρνηθούν την προς αυτούς εκτίμησην.Απ’όλους τους αντιπάλους οι οποίοι μας αντιμετώπισαν, μόνον οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ πολέμησαν με πάρα πολύ τόλμη και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατον. Δεν συνθηκολόγησαν παρά μόνον όταν κάθε άλλη αντίσταση ήταν αδύνατη και απολύτως μάταιη»!!

ΔΟΞΑ ,λοιπόν στηνΕλλάδα,
ΔΟΞΑ στ’αθάνατα παιδιά, που δώσαν την ζωή τους για την Ελευθεριά!!

Αφιερωμένο στην μνήμη του δικού μου σεμνού και ταπεινού ήρωα πατέρα…..































on 10:10:00 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΟΣ του 1940 (αφιερωμένο σε έναν ΗΡΩΑ πατέρα)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.