loading...

Μνημόνιο χωρίς λεφτά από τον Αύγουστο με ομολογία Τσακαλώτου





















Κάθε μέρα που περνά αδυνατίζουν ολοένα και περισσότερο όλες οι πτυχές του αφηγήματος που επιχείρησε να κατασκευάσει η κυβέρνηση στην οικονομία, μιλώντας για «καθαρή έξοδο» και για ισχυρή «ανάπτυξη».

Το πρώτο καταρρίπτεται από τα λεγόμενα (και) του ίδιου του υπουργού Οικονομικών περί «μεταμνημονιακής παρακολούθησης», ενώ η αναπτυξιακή υστέρηση της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης επιβεβαιώνεται και από την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ.

«Το αφήγημα της “καθαρής εξόδου” το διαψεύδουν μόνοι τους εισάγοντας τον όρο “μεταμνημονιακή παρακολούθηση”», επισημαίνουν γαλάζιες πηγές στον απόηχο της συνέντευξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μέσω της οποίας «εμπλουτίζεται το λεξικό της συριζαϊκής διαλέκτου», όπως λένε χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. διακρίνει στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών την απόλυτη δικαίωση της δικής της έγκαιρης προειδοποίησης ότι «το μόνο που τελειώνει τον Αύγουστο είναι το πρόγραμμα δανειακής στήριξης» και ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έξοδος ούτε από τα Μνημόνια ούτε από την αυξημένη εποπτεία».

«Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή, θα έχουμε ένα Μνημόνιο χωρίς λεφτά, με υπογραφή

Τσίπρα-Καμμένου», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης!
Από την Πειραιώς δεν περνά πάντως απαρατήρητο το… παιχνίδι, για μία ακόμη φορά, με τις λέξεις.

«Τελικά, αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει πίσω της μόνο φόρους και χρέη, αλλά και ένα πλούσιο λεξικό πολιτικής εξαπάτησης», σχολίασε χαρακτηριστικά η Ν.Δ., υπενθυμίζοντας ότι η «τρόικα» ονομάζεται «θεσμοί», το Μνημόνιο «συμφωνία» και η «kolotoumba» «αναγκαίος συμβιβασμός». «Και από σήμερα, νέο λήμμα που εισήγαγε ο κ. Τσακαλώτος: Η “καθαρή έξοδος από τα Mνημόνια”, “πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης”», σχολίασε η Ν.Δ.

Το κυβερνητικό αφήγημα αποδομείται και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, καθώς η ΕΚΤ, στην ετήσια έκθεσή της, «επιβεβαιώνει αυτό που η Ν.Δ. επί μήνες υποστηρίζει: ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλη την Ε.Ε. στην ανάπτυξη, στην κατανάλωση και την ευημερία».

«Το 2017 η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε., καθώς αυτή περιορίστηκε στο 1,4% έναντι 2,3%, που ήταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης. Ακόμη χειρότερα, η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης», τόνισε η τομεάρχης Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η κυβέρνηση «δεν έχει ανταποκριθεί εδώ και δυόμισι χρόνια στην υποχρέωσή της να καταθέσει την ελληνική αναπτυξιακή πρόταση» και κατήγγειλε ότι «η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, την ελλιπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τη συρρίκνωση, καθώς και την αναποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη στασιμότητα και της στερούν κάθε αναπτυξιακή προοπτική».

Στο μεταξύ, στο κενό πέφτει κάθε προσπάθεια εμφάνισης εικόνας διαίρεσης στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το ζήτημα των συνεργασιών, με αφορμή την άποψη του Αντώνη Σαμαρά για την ανάγκη «μεταρρυθμιστικής, πατριωτικής, δημοκρατικής και αξιακής υπέρβασης» και την επισήμανσή του ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος αυτής της μεγάλης σύγκλισης». Η θέση αυτή δεν κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που διατυπώνει μέσα από το δημόσιο λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεργάτες του οποίου υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι έχει τονίσει ότι ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία η Ν.Δ., θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική, κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση.

Στον πρόσφατο χαιρετισμό του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε προσδιορίσει, μάλιστα, τόσο τους πρώτους «αυτονόητους κοινούς σταθμούς στην πορεία προς τις εκλογές» όσο και τα «μετεκλογικά σταυροδρόμια», όπως είχε πει. Οι πρώτοι αφορούσαν στην «προστασία των θεσμών, στην εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και στην καλλιέργεια ενός νέου πατριωτισμού και σύγκλισης στα μεγάλα εθνικά θέματα». Τα «μετεκλογικά σταυροδρόμια» αφορούσαν «στο νέο Σύνταγμα, σε έναν νέο εκλογικό νόμο που θα διασφαλίζει την αναγκαία ισορροπία ανάμεσα στην αναλογικότητα και στην κυβερνησιμότητα», αλλά και σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στον εκσυγχρονισμό, στην αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, στην Υγεία, στην Ασφάλεια, αλλά και σε ένα «Εθνικό Πρόγραμμα για την Παιδεία βασισμένο σε συναινέσεις».

«Η Ν.Δ. -αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές- θα επιδιώξει μια ευρεία συναίνεση για την αντιμετώπιση των μεγάλων πολιτικών προβλημάτων του τόπου. Γιατί η νέα Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους και γιατί πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα κουλτούρα σεβασμού και συνεργασιών», είχε τονίσει τότε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος είχε επισημάνει, εξάλλου, ότι θεωρεί «μεγάλο κέρδος για τον τόπο, όπως έχει αποδειχθεί, πως όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν τα ιστορικά κόμματά μας μπορούν να κάνουν τις υπερβάσεις που το εθνικό συμφέρον απαιτεί».

Τη διαφωνία του με το άρθρο Σαμαρά εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας στον ρ/σ «Real»: «Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή του. Το άρθρο του την Κυριακή όμως περί μετεκλογικών συνεργασιών βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία τόσο με τη βάση της Ν.Δ. όσο και με τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών, τόνισε: «Εμείς σε αυτή τη συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να επιδιώκουμε την αυτοδυναμία. Βεβαίως, μετά (τις εκλογές) μπορεί να ανοίξει μια συζήτηση ευρύτερων συνεργασιών και πρέπει να ανοίξει, εάν θέλετε, με έναν ανοιχτό διάλογο. Αλλά θα πρέπει ο προγραμματικός μας λόγος να είναι λόγος αυτοδυναμίας».

Απόστολος Χονδρόπουλος
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

.eleftherostypos.gr

on 12:32:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μνημόνιο χωρίς λεφτά από τον Αύγουστο με ομολογία Τσακαλώτου

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.